Työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle löytyy helposti

2 minuutit Julkaistu:


Henkilökohtaisen avustajan työ on vastuullista työtä ja yksi tärkeimmistä avustajan ominaisuuksista on luotettavuus. Mitä henkilökohtainen avustaja tekee, missä hän työskentelee ja minkälaista osaamista ja taitoja työssä vaaditaan? Jos hoitoala ja avustajan työ kiinnostavat, tervetuloa blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on henkilökohtaisen avustajan työ. Toivottavasti löydät aiheesta hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa.

Työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle – työnkuva sovitaan asiakkaan kanssa

Henkilökohtainen avustaja työskentelee vammaisen tai sairaan henkilön tukemiseen liittyvissä tehtävissä ja on yleensä suoraan työsuhteessa avustettavaan henkilöön. Avustettava henkilö on siis hänen työnantajansa, jonka kanssa sovitaan, mitä työnkuvaan kuuluu, minkälaista apua tarvitaan ja milloin. Yleensä työhön kuuluu asiakkaan tukeminen päivittäisissä toimissa, kuten esimerkiksi, työssä tai opiskelussa, harrastuksissa, sekä muissa aktiviteeteissa, kuten esimerkiksi yhteiskunnallisessa osallistumisessa. Usein työ tapahtuu asiakkaan kotona, mutta myös hänen työ- tai opiskelupaikassaan ja harrastusten parissa.

Henkilökohtaisen avustajan päivittäiseen työnkuvaan kuuluvia tehtäviä

Työnkuvaan kuuluu yleensä esimerkiksi avustamista peseytymisessä, pukeutumisessa, wc-käynneissä ja kaikessa päivittäisessä hygieniassa ja itsehoidossa. Työtehtäviin kuuluu myös usein kotitöitä, kuten ruoanlaittoa, siivousta ja kaupassa asiointia. Työhön voi kuulua myös muita luottamuksellisten asioiden hoitoa, kuten esimerkiksi asiointia pankissa ja muiden talousasioiden hoitoa. Tärkeää henkilökohtaisen avustajan työssä on kuunnella asiakkaan toiveita ja ohjeita ja sitä, miten asiakas toivoo hänen tekevän asioita. Avustajan työ on monipuolista ja siinä korostuvat hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Minkälaista osaamista henkilökohtainen avustaja tarvitsee?

Työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle löytyy esimerkiksi suoraan asiakkaalta, kunnalta tai yksityiseltä palveluntarjoajalta. Avustajan ammattiin voi opiskella toisen asteen oppilaitoksessa sekä kansanopistossa. Avustajan työhön ei kuitenkaan usein vaadita koulutusta, vaan henkilökohtaiset ominaisuuden ratkaisevat yleensä alalle sopivuuden. Työssä ei vaadita hoitoalan taitoja ja usein siihen ei liity minkäänlaisia sairaanhoidon tehtäviä. Esimerkiksi lääkkeiden ottaminen on aina asiakkaan omalla vastuulla, eikä se kuulu avustajalle, jos siitä ei ole erikseen sovittu työsopimuksessa. Tärkeitä ominaisuuksia avustajalle ovat esimerkiksi hyvät ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot. Alalla tarvitaan myös hyvää fyysistä kuntoa, empatiakykyä, erilaisuuden hyväksymistä, kunnioitusta ja luotettavuutta. Avustajan yö on myös vastuullista ja itsenäistä ja siinä tarvitaan oma-aloitteisuutta ja yhteistyötaitoja. Tutustu avoimiin henkilökohtaisen avustajan paikkoihin esimerkiksi täällä Avustaja.fi Avustajapalvelut.

 

• tag: • 316 sanat

minusta

Hyvinvointia ja terveyttä arkeen Mietityttääkö terveyteen liittyvät asiat ja miten voisi itse ylläpitää hyvinvointia paremmin? Tässä blogissa on tarkoitus käydä läpi miten jokainen voi pitää huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Mennään aiheisiin kuten hyvä ravinto, ravinnelisät, liikunta, venyttely, rentoutuminen, lepo ja nukkuminen. Aiheita käydään läpi yleisellä tasolla sekä mennään ihan käytännön puoleen, jotta lukijat saavat ihan arkeen soveltuvia vinkkejä omaan tekemiseen. Kaikenlaisista ruokavinkeistä venyttelyohjeisiin, nukkumisvalmisteluista virkistävään liikkumiseen. Mielenkiinnosta tutustutaan myös eri aikakausien elintapasuosituksiin, sillä vielä 100 vuotta sitten suositukset olivat hyvin erilaiset ja jos mennään vielä enemmän ajassa taakse päin, voivat neuvot kuulostaa jopa hieman huvittavilta. Mutta niin saattaa meidän nykyisetkin suositukset 500 vuoden päästä. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku