Hautaustoimisto auttaa surun hetkellä

2 minuutit Julkaistu:


Joskus suru yllättää meidät ja on aika järjestää hautajaiset. Hautaus vaatii monia eri järjestelyjä ja se kannattaakin antaa hautaustoimiston järjestettäväksi. Hautausurakoitsijalla on monia tehtäviä, mutta hänen tärkein tehtävänsä on antaa myötätuntoista tukea sureville perheenjäsenille ja järjestää hautajaiset heidän toiveidensa mukaisesti. Hän avustaa myös hallinnollisissa tehtävissä, kukkatilauksissa sekä hautaus- tai tuhkauspyynnöissä.  

Miten hautaustoisto auttaa minua hautajaisten suunnittelussa?  

Hautausurakoitsija määrittelee yhdessä perheenjäsenten kanssa, missä hautajaistilaisuus järjestetään, hautajaisten ja muistotilaisuuksien päivämäärän sekä kellonajan. Yksi tärkeä tehtävä on myös päättää haudataanko vai tuhkataanko läheisesi. Voit myös päättää, että haluat hoitaa joitakin yksityiskohtia itse, mutta jos tarvitset opastusta tai neuvoja, hautaustoimisto auttaa sinua. Voit pyytää hautausta tai polttohautausta toiveidesi mukaan. Muista, että hautausurakoitsija on olemassa sinua varten, joten jos sinulla on toiveita arkuista ja ateriapalveluista musiikkiin tai kukkiin, hän pystyy auttamaan sinua.

Hautausurakoitsijan vastuulla on varmistaa, että perheenjäsenten esittämiä toiveita kunnioitetaan hautajaispäivänä, ja olla aina paikalla, jos surevat tarvitsevat apua. Hautajaisten suunnittelu ja surun kanssa selviytyminen voi olla uskomattoman vaikeaa, mutta voit luottaa hautausurakoitsijaan koko prosessin ajan. Oikeudellisten vaatimusten ja kuolinilmoitusten hallinta kuuluu hautausurakoitsijan työnkuvaan, joten älä painosta itseäsi osaamaan näitä asioita. Sen sijaan voit luottaa hautausurakoitsijasi asiantuntemukseen. Ja tiedä, että tuki ei lopu hautajaisiin. Hautausurakoitsija järjestää tarvittaessa läheisesi tai hänen tuhkansa siirtämisen toiseen paikkaan. Hän voi myös järjestää kukkalahjojen toimituksen perheenjäsenille.  

Tuhkahautaus vai arkkuhautaus, yleensä vainajilla on omat toiveensa

Yleensä hautapaikka sijaitsee hautausmaalla. Joskus perheillä on sukuhautoja, niiden käyttämisestä voidaan sopia hautaustoimiston kanssa. Mutta jos tarvetta on täysin uudelle hautapaikalle, vainajan ei tarvitse olla seurakunnan jäsen. Seurakunnat ovat velvollisia luovuttamaan hautapaikan kaikille kunnassa asuneille, joten tässä asiassa kannattaa olla yhteydessä seurakuntaan. Muistotilaisuuden jälkeen arkku yleensä kannetaan ulos kappelista omaisten saattelemana ja lasketaan hautaan.

Jos taas valitaan tuhkahautaus, arkku jätetään muistotilaisuuden jälkeen kappeliin. Tämän jälkeen seurakunnan tai hautaustoimiston toimesta arkku siirretään tuhkattavaksi. Jos omaiset niin toivovat he voivat halutessaan kantaa arkun myös hautausautoon. Tuhkan sirottelu tai hautaaminen tapahtuu yleensä erikseen sille varattuna aikana. Hautaustoimilaissa määritellään että tuhka täytyy vuoden kuluessa sijoittaa pysyvästi yhteen paikkaan. Esimerkiksi Nooan Kukka ja Hautaus Jyväskylässä auttaa hautausjärjestelyissä.

• tag: • 328 sanat

minusta

Hyvinvointia ja terveyttä arkeen Mietityttääkö terveyteen liittyvät asiat ja miten voisi itse ylläpitää hyvinvointia paremmin? Tässä blogissa on tarkoitus käydä läpi miten jokainen voi pitää huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Mennään aiheisiin kuten hyvä ravinto, ravinnelisät, liikunta, venyttely, rentoutuminen, lepo ja nukkuminen. Aiheita käydään läpi yleisellä tasolla sekä mennään ihan käytännön puoleen, jotta lukijat saavat ihan arkeen soveltuvia vinkkejä omaan tekemiseen. Kaikenlaisista ruokavinkeistä venyttelyohjeisiin, nukkumisvalmisteluista virkistävään liikkumiseen. Mielenkiinnosta tutustutaan myös eri aikakausien elintapasuosituksiin, sillä vielä 100 vuotta sitten suositukset olivat hyvin erilaiset ja jos mennään vielä enemmän ajassa taakse päin, voivat neuvot kuulostaa jopa hieman huvittavilta. Mutta niin saattaa meidän nykyisetkin suositukset 500 vuoden päästä. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku