Kalevalainen jäsenkorjaus on perinteinen suomalainen hoitomuoto

2 minuutit Julkaistu:


Jäsenkorjauksella voidaan tarkoittaa erilaisia jäsenkorjaus menetelmiä. Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteellisesti tutkittu perinnehoitomuoto, joka on nimisuojattu ja sitä kehittää, dokumentoi ja valvoo Kansanlääkintäseura ry, joka myös vastaa hoitomuodon koulutuksesta. Kalevalaista jäsenkorjausta voi tehdä ja saada käyttöoikeuden nimeen kolmivuotisen koulutuksen ja näyttötutkinnon jälkeen.

Kalevalainen jäsenkorjaus on osa perinnehoitokulttuuria, jossa terveys nähdään kokonaisvaltaisena kokonaisuutena, jonka muodostaa ravinto, mieli ja kehon toiminnalliset rakenteet. Kalevalainen jäsenkorjaus on satoja vuosia vanha perinnehoitomuoto, joka perustuu vanhaan kansanparannustaitoon ja käsillä hoitamiseen. Ennen muinoin jäsenkorjausperinteen oppiminen on tapahtunut oppipoikamenetelmällä, jossa taito on siirtynyt perheenjäseneltä toiselle ja sitä kautta se on säilynyt sukupolvelta toiselle. 

Kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen hoitomuoto

Kalevalainen jäsenkorjaus on pehmytkudoskäsittelyä eli mobilisaatiohoitoa. Jäsenkorjaaja käsittelee pehmeästi ja kipua tuottamatta kehon pehmytkudoksia, hyödyntäen nivelten liikeratoja. Hoidon tavoitteena on saada keho takaisin sen luonnolliseen tilaan. Hoito tehdään hitailla liikkeillä, joilla avataan kudosrakenteita sidekudosten nesteitä hyödyntäen, ja myös imunestekierto huomioiden. Myös nivelpinnat saatetaan kohdilleen, jolloin ravintokierto avautuu ja hermosto saadaan toimimaan luonnollisella tavalla. Hoidossa tärkeää on ymmärrys laskimoläppien, imusuoniston ja löyhien sidekudosten välinesteiden välinen merkitys sekä kalvorakenteiden hermotuksen ja niiden liikkuminen suhteessa toisiinsa ymmärtäminen. Kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen hoitomuoto, ja sitä käytetään monipuolisesti erilaisten ongelmien ja oireiden hoitamiseen, kuten esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinongelmiin ja niistä johtuviin vaivoihin. Hoidossa kehon kineettiset ketjut ja kudosnestekierto tasapainotetaan jalkapohjista päälakeen saakka.

Kenelle hoito sopii

Kalevalainen jäsenkorjaus sopii hoitomuodoksi lähes kaikille, iästä riippumatta. Hoidot tehdään aina yksilöllisesti, asiakkaan tarpeet sekä terveydentila huomioon ottaen. Tämä hoitomuoto sopii myös kehonhuoltoon, rentoutumiseen ja ongelmien ennalta ehkäisyyn. Myös lapsia kannattaa hoitaa, koska monet kolhut tai virhe asennot voivat alkaa oireilla vasta myöhemmällä iällä. Kalevalainen jäsenkorjaus sopii hoitomuodoksi moneen vaivaan, hyviä hoitotuloksia on saatu muun muassa jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa, erilaisissa tuki- ja liikuntaelin ongelmissa, kasvukipujen hoidossa, nivelten virheasentojen korjaamisessa, skolioosin hoidossa, asentohuimauksen, migreenin ja erityyppisten pääkipujen hoidossa, selkäkivuissa, lihaskireyksissä, tenniskyynärpään ja rannekanava oireyhtymän hoidossa, sekä iskias hoidossa ja myös monessa muussa vaivassa. Kalevalaista jäsenkorjausta hoitomuodoksi valitessa kannattaa muistaa, että akuutit vammat on aina hyvä käydä näyttämässä ensin lääkärille. Ammattitaitoista Kalevalaista jäsenkorjausta tarjoaa myös Hollolan apteekki.

• tag: • 324 sanat

minusta

Hyvinvointia ja terveyttä arkeen Mietityttääkö terveyteen liittyvät asiat ja miten voisi itse ylläpitää hyvinvointia paremmin? Tässä blogissa on tarkoitus käydä läpi miten jokainen voi pitää huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Mennään aiheisiin kuten hyvä ravinto, ravinnelisät, liikunta, venyttely, rentoutuminen, lepo ja nukkuminen. Aiheita käydään läpi yleisellä tasolla sekä mennään ihan käytännön puoleen, jotta lukijat saavat ihan arkeen soveltuvia vinkkejä omaan tekemiseen. Kaikenlaisista ruokavinkeistä venyttelyohjeisiin, nukkumisvalmisteluista virkistävään liikkumiseen. Mielenkiinnosta tutustutaan myös eri aikakausien elintapasuosituksiin, sillä vielä 100 vuotta sitten suositukset olivat hyvin erilaiset ja jos mennään vielä enemmän ajassa taakse päin, voivat neuvot kuulostaa jopa hieman huvittavilta. Mutta niin saattaa meidän nykyisetkin suositukset 500 vuoden päästä. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku