Apteekki laajenee verkkoon - miten verkkoapteekki toimii?

2 minuutit Julkaistu:


Apteekki on yksi lähes jokaisen silloin tällöin tarvitsemista peruspalveluista. Internetissä toimiva apteekki tulee apuun silloin kun oman kylän apteekki on kaukana tai suljettu. Myös apteekeille itselleen verkkopalveluiden tuottamisesta ja apteekkituotteiden toimittamisesta suoraan asiakkaalle voi olla suurta hyötyä.

Mitä verkkoapteekista voi tilata?

Verkossa toimivasta apteekista voi tilata lähestulkoon kaikkia apteekkien normaalisti myymiä tuotteita apteekkitasoisesta kosmetiikasta ravintolisiin ja särkylääkkeistä sidetarpeisiin. Verkkoapteekkien sivuilla tuotteet on luokiteltu usein hyvin selkeästi ja hakutoimintoa käyttäen löydät tarvitsemasi nopeasti. Sähköisten reseptien ansiosta myös reseptilääkkeiden tilaaminen onnistuu kirjautumalla sisään palveluun ja antamalla apteekille luvan hakea reseptisi tietokannasta. Rajoituksia saattaa olla esimerkiksi jääkaappilämpötilan vaativien tai huumaaviksi luokiteltujen lääkkeiden kohdalla.

Jos olet epävarma tarvitsemastasi tuotteesta, voit kysyä apua verkkoapteekin asiakaspalvelusta. Usein saat vastauksen nopeasti ja pääset heti jatkamaan ostoksiasi. Kysymysten kanssa on tärkeää kääntyä osaavan ammattilaisen puoleen, jottei tule ostaneeksi virheellistä tuotetta.

Mitä etuja tämä tuo asiakkaalle?

Asiakkaan on helpompi vertailla eri apteekkien valikoimaa ja hintoja omasta kodista käsin kuin kiertämällä eri apteekkeja. Jos vaikkapa oman lähiapteekin valikoimasta ei löydy haluttua tuotetta, voi sen tilata kauempaa. Verkkoapteekkien valikoima on usein laajempi kuin pienten kivijalkaliikkeiden, joten löydät etsimäsi vaivattomammin.

Vaikka peruslääkkeiden, kuten särkylääkkeiden, nenää avaavan suihkeen ja haavanhoitoaineiden olisi hyvä löytyä jokaisesta kodista aina, huomaa niiden puutteen usein silloin kun sairastuu. Verkkoapteekki mahdollistaa lääkkeiden ostamisen ilman, että on mentävä sairaana ihmisten ilmoille. Näin pidät sekä itsesi että kanssaihmiset terveempinä. Myös apteekin työntekijät kiittävät, että et tule sairaana paikan päälle. Lääkeiden toimitus kestää toimitustavasta riippuen vuorokaudesta viikkoon, mutta akuuttiin vaivaan voi saada myös pikatoimituksen jo samalle päivälle.

Miten tunnistan luotettavan nettiapteekin?

Kuten kaikessa muussakin verkossa toimivassa kaupankäynnissä, myös verkkoapteekkia valitessa on tärkeää varmistua palvelun luotettavuudesta. Selailemalla sivua, tarkistamalla missä verkkoapteekki toimii ja varmistamalla, että sillä on EU-alueen tunnus laillisesta apteekkitoiminnasta, voit tehdä päätelmän sivuston luotettavuudesta. Reseptilääkkeiden tilaaminen ilman reseptiä tai alkuperäisvalmistajien lääkkeiden myyminen alennuksella ovat hälytysmerkkejä laittomasta toiminnasta. Laillinen verkkoapteekki takaa kuluttajasuojan riitatilanteissa. Kuluttajan tulee muistaa, ettei lääkkeiksi luokiteltujen aineiden tilaaminen EU:n ulkopuolelta ole laillista.

Kaiken kaikkiaan tämä apteekkimuoto on tervetullut lisä verkkokauppojen valikoimaan. Sen avulla hoidat lääkeostoksesi helposti ja vaivattomasti kotoasi käsin, ja saat tilaamasi tuotteet nopeasti jopa kotiovelle asti. Hintoja vertailemalla saatat säästää isonkin summan vuodessa.

Lisätietoa aiheesta löydät esimerkiksi tältä sivustolta: Hollolan apteekki

• tag: • 353 sanat

minusta

Hyvinvointia ja terveyttä arkeen Mietityttääkö terveyteen liittyvät asiat ja miten voisi itse ylläpitää hyvinvointia paremmin? Tässä blogissa on tarkoitus käydä läpi miten jokainen voi pitää huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Mennään aiheisiin kuten hyvä ravinto, ravinnelisät, liikunta, venyttely, rentoutuminen, lepo ja nukkuminen. Aiheita käydään läpi yleisellä tasolla sekä mennään ihan käytännön puoleen, jotta lukijat saavat ihan arkeen soveltuvia vinkkejä omaan tekemiseen. Kaikenlaisista ruokavinkeistä venyttelyohjeisiin, nukkumisvalmisteluista virkistävään liikkumiseen. Mielenkiinnosta tutustutaan myös eri aikakausien elintapasuosituksiin, sillä vielä 100 vuotta sitten suositukset olivat hyvin erilaiset ja jos mennään vielä enemmän ajassa taakse päin, voivat neuvot kuulostaa jopa hieman huvittavilta. Mutta niin saattaa meidän nykyisetkin suositukset 500 vuoden päästä. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku